• Επιλογή γλώσσας
  • English
  • Ελληνικά
To «DemoCU» στο 4o Smart Cities Conference

To «DemoCU» στο 4o Smart Cities Conference

Περιγραφή: 

Στην 4η διοργάνωση του Smart Cities Conference την 01/03/2016 συμμετείχε το έργο DemoCU, παρουσιάζοντας τις δράσεις και τους στόχους του. Η διοργάνωση Smart Cities Conference αποτελεί τη δυναμική ετήσια συνάντηση όλων των ενδιαφερομένων για την ανάπτυξη «έξυπνων» και βιώσιμων πόλεων. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας του ΟΑΣΑ, μέχρι το 2030 το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού θα ζει σε πόλεις, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά επείγον το να εξασφαλιστεί ισορροπία μεταξύ της ανάπτυξης, της ποιότητας ζωής και της προστασίας του κλίματος.

O κ. Ανδρέας Αλεξόπουλος, στέλεχος του Συντονιστή εταίρου και επιστημονικός συνεργάτης του Δήμου Κορυδαλλού σε θέματα τοπικής ανάπτυξης, μετέφερε τον χαιρετισμό του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη, υπογραμμίζοντας ότι σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, οι πόλεις αναλαμβάνουν νέους ρόλους και υποχρεώσεις απέναντι στους πολίτες και πρέπει να ανταποκριθούν σε ένα έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

O κ. Αλεξόπουλος παρουσίασε, στο πλαίσιο της ενότητας «Καλές Πρακτικές Αξιοποίησης Τεχνολογικών Λύσεων και Καινοτομιών για την Ανάπτυξη «Ευφυών Πόλεων», το καινοτόμο έργο και τη διαδικτυακή πλατφόρμα “DemoCU”, που αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης των πολιτιστικών και αθλητικών υποδομών και δομών του Δήμου, με τη συμμετοχή όλων των αντίστοιχων φορέων και πολιτών.

Ελληνικά
Φωτογραφικό Υλικό: