• Επιλογή γλώσσας
  • English
  • Ελληνικά
Συμμετοχική Δημοκρατία και Χάραξη Πολιτικής σε Τοπικό Επίπεδο - Μια Σύγχρονη Πρόκληση
Γρ. Λαμπράκη 240, Κορυδαλλός

Συμμετοχική Δημοκρατία και Χάραξη Πολιτικής σε Τοπικό Επίπεδο - Μια Σύγχρονη Πρόκληση

Περιγραφή: 

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της τελικής ημερίδας του έργου DemoCU, η οποία υλοποιήθηκε την Πέμπτη στις 21/04/2016 και επί της ουσίας σηματοδότησε το κλείσιμο του έργου DemoCU.
Με την ολοκλήρωση του έργου παραδίδεται πλέον στον Δήμο Κορυδαλλού η ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσα από την οποία οι πολίτες έχουν πλέον μια συνολική εικόνα όλων των φορέων και των δραστηριοτήτων πολιτισμού και αθλητισμού στον Κορυδαλλό, ενώ μπορούν να καταθέτουν προτάσεις και απόψεις σχετικά με τους τομείς του Πολιτισμού και του Αθλητισμού στην πόλη.
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος, κ. Σταύρος Κασιμάτης υπογράμμισε ότι η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου αποτελεί τη συνέχεια μίας σειράς επιτυχημένων δράσεων συμμετοχικού χαρακτήρα που έχουν υλοποιηθεί από το 2007 και μεταγενέστερα, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η ενίσχυση των συμμετοχικών διαδικασιών είναι κεντρικό στοιχείο της φιλοσοφίας του Δήμου.
«Χωρίς διάθεση υπερβολής σε μία περίοδο έντονης κρίσης ο Κορυδαλλός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία ανθεκτική πόλη, με βασικό στοιχείο που συντείνει στον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό τη διατήρηση της πλειοψηφίας των δραστηριοτήτων μας και τη συνεχή προσπάθεια μας να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατή ευκαιρία για την υλοποίηση καινοτόμων δράσεων που θα έχουν πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα για την πόλη μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στον χαιρετισμό του, ο Γεν. Γραμματέας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων- Καματερού, κ. Νίκος Σαράντης τόνισε ότι η ενίσχυση των συμμετοχικών διαδικασιών και η ενδυνάμωση της φωνής του πολίτη αποτελούν επιτακτική ανάγκη σε μια περίοδο γενικευμένης κρίσης θεσμών και αξιών. Υπογράμμισε δε ότι η ΠΕΔΑ αναμένει τα συμπεράσματα του προγράμματος, στο πλαίσιο αξιοποίησης καλών πρακτικών προς όφελος των πολιτών της Αττικής.
Τέλος, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού και μέλος της Πολιτιστικής Επιτροπής Διαβούλευσης, κ. Γιώργος Μακρυνός αναφέρθηκε στο ισχυρό αποτύπωμα που έχει ο Δήμος Κορυδαλλού στον πολιτισμό και τον αθλητισμό, ενώ χαρακτήρισε το έργο DemoCU ένα πολύ χρήσιμο και σύγχρονο μέσο ενίσχυσης της συμμετοχής των πολιτών.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης η Φαίη Κουτζούκου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Προγράμματος «Είμαστε Όλοι Πολίτες».
Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση του έργου από τους κ.κ. Γιώργο Μπιθυμήτρη, υπεύθυνο Έργου – Στέλεχος ΔΑΚΜ, Αναστασία Στρατηγέα, Επιστημονική Υπεύθυνη Έργου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ε.Μ.Π., Στέλιο Καζνέση και Νεκταρία Μαραβά, Στελέχη του Δικτύου Απασχόλησης και Κοινωνικής Μέριμνας.
Παραδείγματα ελληνικής και ευρωπαϊκής εμπειρίας σε προγράμματα Συμμετοχικής Δημοκρατίας παρουσίασαν οι κ.κ. Βασίλειος Σαλαπάτας, Συνιδρυτής της ΜΚΟ Science for You (SciFy), Στελλίνα Κουλουζάκη, συνεργάτης της ΜΚΟ «Δίκτυο Μεσόγειος SOS», Αλέξανδρος Σακελλαρίου, Μεταδιδάκτορας ερευνητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο και Μαίρη Καρατζά – Strategic Designer της ΜΚΟ Place Identity.
Την ημερίδα παρακολούθησαν εκπρόσωποι φορέων και μαθητές του 1ου και 5ου Λυκείου, που συμμετείχαν με προτάσεις τους στην Πολιτιστική Επιτροπή Διαβούλευσης. Επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεόδωρος Μερεντίτης, ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού Μιχάλης Λώνας, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Χριστοφορίδης, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γρηγόρης Γουρδομιχάλης και Παύλος Γερακάρης καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Βιδάλης.

Ελληνικά
Διεύθυνση: 
Γρ. Λαμπράκη 240, Κορυδαλλός
Φωτογραφικό Υλικό: