• Επιλογή γλώσσας
  • English
  • Ελληνικά

Επανενεργοποίηση του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών στον Δήμο Κορυδαλλού

4 posts / 0 new
Last post
Επανενεργοποίηση του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών στον Δήμο Κορυδαλλού

Στον Δήμο Κορυδαλλού λειτούργησε στο παρελθόν Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών. Στο πλαίσιο του ανασχεδιασμού της πολιτικής του Δήμου Κορυδαλλού για τον Πολιτισμό και Αθλητισμό προτάθηκε η ενεργοποίηση ξανά του Συμβουλίου Μεταναστών. Συμφωνείτε με αυτή την ιδέα και αν ναι πως θα θέλατε να λειτουργήσει ένα τέτοιο όργανο?

Η ενεργοποίηση του Συμβουλίου Μεταναστών πρέπει να γίνει άμεσα και να αποτελέσει ένα Όργανο που θα συντονίσει τις προσπάθειες για την παροχή περίθαλψης καθώς και για την ομαλή ένταξη / ενσωμάτωση νεοεισερχόμενων Μεταναστών στην περιοχή μας.

Ο θεσμός ως συμβουλευτική δομή μπορεί να συμβάλλει στην ένταξη των μεταναστών στην τοπική κοινωνία και στην προστασία της κοινωνικής συνοχής που μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί, O Δήμος Κορυδαλλoύ είναι πρωτοπόρος τα τελευταία χρόνια σε θέματα χάραξης μεταναστευτικής πολιτικής, αφού πρώτος και πριν την καθιέρωση του θεσμού των Συμβουλίων Ένταξης Μετανατστών, προχώρησε στη δημιουργία πλαισίου λειτουργίας Συμβουλίου Μεταναστών με συμβουλευτικό χαρακτήρα. Θεωρώ λοιπόν ότι ο θεσμός αυτός πρέπει να ξαναλειτουργήσει.

το ΣΕΜ για να αποκτησει ρολο πρεπει να εχει δραστηριοτητα...να κανει καποιες δρασεις αναμεσα στους οικονομικους μεταναστες. για το λογο αυτο χρειαζεται καποιο μικρο προυπολογισμο απο τον δημο ωστε να ξεκινησει την δουλια του...