• Επιλογή γλώσσας
  • English
  • Ελληνικά

Οδηγίες χρήσης του forum

1 post / 0 new
Οδηγίες χρήσης του forum

Η εφαρμογή Discussion forum είναι ένας διαδικτυακός χώρος ανταλλαγής απόψεων και ιδεών. Η δομή του συγκεκριμένου forum συνίσταται σε 7 επιμέρους forum-χώρους συζήτης και ειδικότερα:
1. Αξιοποίηση υποδομών πολιτισμού και αθλητισμού του Δήμου Κορυδαλλού
2. Κινηματογράφος
3. Χωρός
4. Μουσική
5. Ελεύθερος χρόνος
6. Συμβούλιο Νέων
7. Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών

Κάτω από κάθε ένα από τα ανωτέρω forum έχει τεθεί ένα θέμα προς συζήτηση (topic). Π.χ. κάτω από το forum «Κινηματογράφος» έχει τεθεί το topic «Ποια ταινία θα θέλατε να προβάλλει η Κινηματογραφική λέσχη Κορυδαλλού το 2016?», ενώ κάτω από το forum «Συμβούλιο Νέων» έχει τεθεί το θέμα προς συζήτηση – topic «Επανενεργοποίηση του Συμβουλίου Νέων στον Δήμο Κορυδαλλού».
Με την είσοδό σας στην εφαρμογή έχετε αμέσως εικόνα των forum και των topics (καρτέλες view forums και active topics). Πατώντας επάνω σε κάποιο topic έχετε άμεση πρόσβαση στο περιεχόμενο της εκάστοτε συζήτησης. Πατώντας επάνω σε κάποιο forum έχετε τη δυνατότητα τόσο να δείτε το/τα topics όσο και να θέσετε ένα νέο σχετικό topic-θέμα προς συζήτηση.
Εν περιλήψει, στην εφαρμογή “discussion forum” οι χρήστες του portal DemoCU έχουν τη δυνατότητα:
α) να παρακολουθήσουν απλώς το τι έχει συζητηθεί (διάφορα σχόλια – posts άλλων χρηστών) στα διάφορα θέματα (topics) (λ.χ. Ποια ταινία θα θέλατε να προβάλλει η Κινηματογραφική λέσχη Κορυδαλλού το 2016?) που έχουν τεθεί προς συζήτηση από τους διαχειριστές του forum κάτω από τα επιμέρους forum.
β) να παρέμβουν σε μία συζήτηση – topic που τους ενδιαφέρει αναρτώντας το σχόλιό τους - comment. Για να γίνει αυτό ο ενδιαφερόμενος χρήστης θα πρέπει να έχει προηγουμένως κάνει «Νέο λογαριασμό» – register στο portal. Η εγγραφή γίνεται ανώνυμα και απαιτείται απλώς ένας έγκυρος λογαριασμός e-mail. Εάν ο χρήστης έχει κάνει ήδη εγγραφή στο portal, προκειμένου να αναρτήσει το σχόλιό του σε ένα topic θα πρέπει να έχει κάνει είσοδο – login στο portal αναφέροντας το e-mail του και τον κωδικό του (password). Έχοντας κάνει είσοδο στο portal ο χρήστης μπορεί να αναρτήσει το σχόλιό του πληκτρολογώντας το κείμενο του σχολίου του στον χώρο κάτω από το τίτλο «Add New Comment» και πατώντας στην επιλογή «Save».
γ) να απαντήσουν (κάνοντας reply) σε ένα σχόλιο-comment άλλου χρήστη στο πλαίσιο ενός topic, αφού προηγουμένως έχουν κάνει είσοδο – login στην πλατφόρμα.
δ) να θέσουν κάτω από κάποιο από τα ενεργά forum ένα νέο θέμα-topic ή ψηφοφορία (poll), που θεωρούν σημαντικό, προς δημόσια συζήτηση - διαβούλευση (εφόσον έχουν κάνει προηγουμένως Νέο λογαριασμό και είσοδο στο portal).
Μην δημοσιεύετε καμία ευαίσθητη προσωπική πληροφορία (τηλέφωνα, e-mail, διευθύνσεις, κλπ.). Οι επόπτες έχουν το δικαίωμα να αφαιρούν προσωπικές πληροφορίες από μηνύματα για να προστατέψουν το απόρρητό σας.
Δημοσιεύστε συνδέσμους για περιεχόμενο αντί να το δημοσιεύετε ολόκληρο, εκτός κι αν είστε ο κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων (copyright) ή έχετε άδεια από τον κάτοχο των πνευματικών δικαιωμάτων (copyright).
Μην χρησιμοποιείτε άσεμνο, έκφυλο, λάγνο, βρώμικο, ή υπερβολικά βίαιο λεξιλόγιο.
Μην παρενοχλείτε, προσβάλλετε, χλευάζετε, προκαλείτε, εξευτελίζετε, ή επιτίθεστε προσωπικά σε άλλα μέλη του φόρουμ. Να είστε φιλικός ακόμη κι αν οι άλλοι δεν είναι.
Στην περίπτωση που κάποιος χρήστης παρεμβαίνει επανειλημμένα τους παραπάνω όρους ο διαχειριστής του forum έχει το δικαίωμα να διαγράψει τον λογαριασμό του.
Αν παρατηρήσετε ότι κάποιος παραβιάζει έναν κανόνα, ή συμπεριφέρεται με έναν αμφισβητήσιμο τρόπο, ειδοποιήστε τον διαχειριστή του forum (μέσω της «Επικοινωνίας» (link με http://democu.gr/el/contact) αναφέροντας λεπτομέρειες και το όνομα χρήστη του. Μην προσπαθήσετε να τον αντιμετωπίσετε μόνος σας.
Ο Διαχειριστής του forum έχει τον τελευταίο λόγο στην τροποποίηση, τη διακοπή και την επιβολή αυτών των κανόνων.
Ευελπιστούμε ότι η εφαρμογή θα δώσει ένα βήμα γόνιμου διαλόγου σε όλους σας!