• Επιλογή γλώσσας
  • English
  • Ελληνικά

Ιδέες για την αξιοποίηση των υποδομών ή χώρων στον Δήμο Κορυδαλλού για αθλητικούς ή πολιτιστικούς σκοπούς

7 posts / 0 new
Last post
Ιδέες για την αξιοποίηση των υποδομών ή χώρων στον Δήμο Κορυδαλλού για αθλητικούς ή πολιτιστικούς σκοπούς

Στο πλαίσιο του ανασχεδιασμού της πολιτικής του Δήμου Κορυδαλλού για τον Πολιτισμό και Αθλητισμό προτάθηκε η αξιοποίηση του Σχιστού για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών αθλητισμού όπως η αναρρίχηση, η πεζοπορία, η ορεινή ποδηλασία, το skateboard κ.λπ. Πείτε μας τις ιδέες σας για την αξιοποίηση των υποδομών ή χώρων στον Δήμο για αθλητικούς ή πολιτιστικούς σκοπούς.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ(ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΩΝ) ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ Η ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ Η ΤΙςΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ.ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΕΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΥΧΟΝ ΖΗΜΙΩΝ.

Εάν η διαθεσιμότητα των υποδομών / χώρων στον Δήμο για αθλητική ή πολιτιστική χρήση από τους δημότες εξαρτηθεί από τη "διάθεση" κάθε Διευθυντή Σχολείου χαθήκαμε !!! Πρέπει να ξεφύγουμε από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και να παραχωρήσουμε ελεύθερους αναξιοποίητους χώρους (π.χ. Σχιστό κ.α.) σε ιδιώτες (εταιρείες, ΚΟΙΝΣΕΠ κ.α.), οι οποίοι θα επενδύσουν χρήματα, θα φτιάξουν αθλητικές/πολιτιστικές εγκαταστάσεις και θα έχουν την εκμετάλλευσή τους για ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα.

Σε σχέση με την εμπλοκή ΚΟΙΝΣΕΠ στον πολιτισμό αναφέρω το παράδειγμα των "Μικρών Γιγάντων".
Οι «Μικροί Γίγαντες» είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα κοινωνικού πολιτισμού που σκοπό έχει να φέρει σε επαφή με την Τέχνη, σε όλες της τις μορφές, παιδιά που ζουν σε απομακρυσμένες και υποβαθμισμένες περιοχές της επικράτειας, όπως και παιδιά που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Οι «Μικροί Γίγαντες» είναι μία κοινωνική εταιρία που απαρτίζεται από μία ομάδα διακεκριμένων παιδοψυχολόγων, εκπαιδευτικών και καλλιτεχνών που μοιράζονται το ίδιο όραμα για την ισότιμη πρόσβαση όλων των παιδιών στην Τέχνη και τον Πολιτισμό.
Επικεφαλής αυτής της πρωτοβουλίας είναι ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος, ο οποίος μας έκανε την τιμή να αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση του προγράμματος, μαζί με ομάδα επίλεκτων συνεργατών του.
Στόχος είναι η οργάνωση ποιοτικών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και διαδραστικών δρώμενων –θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, ομάδες ανάγνωσης, καλλιτεχνικά εργαστήρια κτλ- που θα απευθύνονται σε παιδιά της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την επικράτεια καθώς και σε παιδιά που βιώνουν δύσκολες κοινωνικές συνθήκες.
Μέσα από ταλαντούχες ομάδες καλλιτεχνών, νέων ή καταξιωμένων, δημιουργούμε ημέρες «Μικρών Γιγάντων» όπου η κάθε ομάδα θα αναλαμβάνει την παρουσίαση του έργου της στα παιδιά (σχολεία, τάξεις, δήμους, πολιτιστικά κέντρα)δωρεάν.
Παράλληλα, προσφέρουμε οικονομική υποστήριξη σε νέους ταλαντούχους καλλιτέχνες, δίνουμε την ευκαιρία να προβάλλουν το έργο τους και το σημαντικότερο, να έρθουν σε επαφή με την πιο σημαντική και πιο ευάλωτη μερίδα του πληθυσμού, τα παιδιά.

έχει και ο Κορυδαλλός την ΚΟΙΝΣΕΠ του: το ΣΠΙΡΤΟΚΟΥΤΟ το οποίο λειτουργεί και το καφέ ΠΑΡΑΤΑΙΡΟ: https://www.facebook.com/%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%8...

δεν διαφωνώ με τις επενδύσεις και με τη δραση των ΚΟΙΝΣΕΠ...καλοδεχουμενες εαν και οταν επενδυσουν η λειτουργησουν...μεχρι τοτε ομως υπαρχουν δημοτικοι χωροι που με λιγα χρηματα , μπολικο μερακι και συνεργατικη διαθεση μπορουν να αξιοποιηθουν σε οφελος των κατοικων...για παραδειγμα ο χωρος κατω και γυρω απο το δημαρχειο με το χωματινο παρκινγκ και το μικρο θεατρακι μπορει να αξιοποιειται σε κατι σχετικο; το ανοικτο ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ αρκετες μερες του καλοκαιριου δεν αξιοποιειται..οι αυλες και τα αμφιθετρα των σχολειων ειναι δημοτικοι χωροι..γιατι να μην ειναι με καποιο τροπο ανοικτοι στη γειτονια; στα 88 στρεμματα αναμεσα στο ανοικτο και στο κλειστο υπαρχει χωρος που εχει γινει εκπαιδευτηριο σκυλων..δεν θα μπορουσε να διαμορφωθει σε κατι; χρονια τωρα υπαρχει αυτη η κατασταση...

θελω να πω κατι περα απο τις υποδομες και τους χωρους ...υπαρχει ισως ενα ανθρωπινο δυναμικο που ασχολειται γενικοτρα με τον αθλητισμο και τον πολιτισμο και απλα κατοικει στην πολη...δεν γνωριζω αν εχει γινει ποτε μια οργανωμενη προσπαθεια καταγραφης του και αξιοποιησης του απο τον δημο ...θα ηταν ενδιαφερον να δουμε τι υπαρχει.